Bouw een krachtig team

Door in talenten te investeren worden ze omgezet in kracht. De combinatie van talenten maakt mensen uniek: 1 op de 33 miljoen mensen heeft dezelfde top 5 talent thema's! Door de unieke (samenstelling van) talenten te herkennen en de zichtbaarheid daarvan te vergroten, helpen wij teams om juist die diversiteit productief te maken. Zo bouw je een subliem team. Uit wetenschappelijk onderzoek in organisaties waar mensen Strengths-based werken blijkt dat:


Medewerkers die de ruimte hebben hun talenten in te zetten zijn zes keer meer betrokken zijn bij hun werk

Medewerkers die zich bewust zijn van hun unieke talenten presteren beter en voegen meer waarde toe aan een onderneming

​Medewerkers die dagelijks werken vanuit talent geven drie keer zo vaak aan een uitstekende levenskwaliteit te hebben


AANPAK BINNEN TEAMS

Kennismaken met talent

Tijdens een eerste Strenghts Basics sessie nemen we het team mee op ontdekkingsreis naar ieders unieke talenten. Succesvolle teams bestaan uit individuen die hun eigen unieke bijdrage aan het team weten te beschrijven en ook de talenten van hun collega's kennen en weten op te zoeken wanneer nodig. Dit bewustzijn creëert onderlinge waardering en stimuleert meer betrokkenheid en productiviteit. Deze eerste sessie duurt 4 uur. Daarna zullen we samen zitten om te bespreken of er behoefte is aan een vervolgsessie.


Integratie van talent

Na een eerste kennismaking sessie kan de Strengths mindset verder geïntegreerd worden in het dagelijkse werk. Tijdens een Strengths team training krijgt het team handvatten mee om talent gebaseerd samen te werken en alles wat een prettige productieve werkdag in de weg zit op te ruimen. Aan de hand van verschillende oefeningen, gericht op de talentdynamieken, wordt duidelijk waar de spanningen liggen en komen onderliggende behoeftes aan het licht. De Strengths mindset heeft een positieve grondslag; dat maakt het voor mensen makkelijker om zich uit te spreken en een open gesprek met elkaar aan te gaan. Door het vergroten van bewustzijn, acceptatie en waardering wordt er een stevig fundament gelegd voor vertrouwen en betrokkenheid. 


Bouwen met talent

Wanneer er is 'opgeruimd' en alle behoeftes helder zijn om met elkaar effectief, efficiënt en op een prettige manier samen te werken, komt er ruimte voor het nieuwe. Dat kan bestaan uit het aanpassen van een plan van aanpak, nieuwe werkafspraken, maar ook in het schuiven van bepaalde rollen. Het team leert om te bouwen op talent en zichzelf voor te bereiden op succes in de toekomst! In deze sessie is er veel mogelijk. Wij zorgen in ieder geval voor het helder krijgen van de gemeenschappelijke wensen, het definiëren van talent gebaseerde acties en het verder vormgeven van talentontwikkeling. De weg van wens naar werkelijkheid kan zo met veel plezier en succes worden bewandeld! 


Talent Coaching

Naast bovenstaande team sessies is het mogelijk om extra 1 op 1 coaching aan te vragen voor het team of teamleden. Dit kan als start voordat we met de Strengths Basics of Strengths Integratie sessies beginnen, zodat er al een basis begrip is van de talent thema's en in de sessie meer ruimte is voor verdieping. Coachgesprekken kunnen ook worden aangevraagd  voor nieuwe medewerkers tijdens hun inwerkperiode of voor medewerkers die specifieke vraagstukken of spanningen hebben (denk hierbij aan; loopbaan, samenwerking of persoonlijke ontwikkeling). 


Vul onderstaand formulier in en
word direct doorverwezen
naar onze prijzen en opties

profile-pic
Vincent Salesmanager Sonos

Strenghtsfinder is voor mij de ideale, concrete tool om het team en de individuen op een betere manier te coachen. Het inzichtelijk krijgen van de kwaliteiten, maar ook de valkuilen die daarbij komen kijken helpen in het sterker maken van het individu en mijn team.

profile-pic
Julie Global Talent Acquisition Manager

Booking.com

The Strength session is an amazing way to find out more about each individual in the team. I was impressed with how engaged everyone was and also how much they were all willing to share. I would recommend it to everyone!

profile-pic
Achmea Veranderingsmanager

Mijn collega's zijn krachtiger, tonen meer zelfvertrouwen, meer durf. Ze zijn bewust bekwaam.